Umiliți și batjocoriți! Un educator și o dădacă de la o grădiniță din Bălți, înregistrate în timp ce maltratează copii 

Două angajate ale unei grădinițe din Bălți sunt acuzate că îi băteau și îi înjurau pe copii. Procurorii fac cercetări, după ce au primit înregistrări audio din care se înțelege clar că micuții sunt pălmuiți și înjosiți de îngrijitori, transmite TVN. 

„Stă ca un trântor și se pișă în pat”, ”lasă labele celea jos, i-ai z***t pe toți, atâta bocănești”, „lasă, măi, scaunul, închide gura, așa copil ca tine nu-i trebuie lui mă-ta și lu taică-tu” – sunt doar câteva dintre înregistrările șocante, publicate în presă. 

Potrivit sursei citate, abuzurile la care erau supuşi copiii, cu vârste cuprinse între doi și trei ani, au fost descoperite de părinţi. Aceștia au decis să le înregistreze pe ascuns pe angajatele instituției, după ce au constatat că unii copii refuzau să meargă la grădiniță și plângeau în fiecare dimineață când erau lăsați cu dădaca și educatoarea.

Ministerul Educației și Cercetării anunță că s-a autosesizat cu privire la cazurile de violență din grădinița de la Bălți. 

„Ministerul condamnă ferm orice formă de comportament violent și atitudine lipsită de respect și solicită tuturor cadrelor didactice din instituțiile de învățământ de orice nivel (preșcolar, general, profesional tehnic, superior) să acționeze ca modele de conduită corectă în activitate și de bun simț”, se arată într-un comunicat al ministerului. 

Și Avocatului Poporului pentru drepturile copiilor s-a autosesizat și a condamnat comportamentul abuziv al educatorului și dădacei. Ombudsmanul a menționat că nici un temei nu poate justifica prezența unor astfel de persoane în sistemul educațional, nici chiar lipsa de cadre didactice.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *