Un nou du-te-vino la socialiști. În timp ce liderii PSRM își revendică primarii „transfugi”, se sparge și organizația de tineret din Bălți

Reprezentanții Partidului Socialiștilor neagă informația prezentată ieri de fosta lor colegă Irina Lozovan, precum că mai mulți primari și organizații teritoriale din Ocnița au părăsit PSRM. Potrivit lor, echipa lor continuă să „rămână unită”. Între timp însă, secretarul executiv al organizației de tineret din Bălți a anunțat că părăsește și el formațiunea, împreună cu mai mulți colegi din „Garda Tânără”

Potrivit socialiștilor, membrii organizației teritoriale a PSRM din Ocnița, împreună cu consilierii raionali, ar fi semnat o declarație care dezmint existența unei fisuri în interior. Aceștia o acuză de manipulare pe Irina Lozovan, care a fost până acum președinte al respectivei structuri teritoriale de partid, și i-au cerut să-și depună mandatul de deputat.

Între timp însă, Nikolai Șikolai, care se prezintă drept secretarul executiv al filialei din Bălți a „Gărzii Tinere” (organizația de tineret a PSRM), împreună cu mai mulți tineri socialiști, au anunțat că părăsesc partidul și-l urmează pe Alexandr Nesterovschi.

„Noi toți am fost nevoiți să luăm o decizie serioasă și importantă – vrem să tăcem în continuare și să ne facem că nu vedem ce se întâmplă sau să ieșim cu toată echipa și să apărăm patria noastră, Moldova. Noi, echipa „Gărzii Tinere” din Bălți, cea mai mare organizație de tineret din oraș, am decis să mergem înainte, ca să fim activi în cadrul Mișcării „Pentru Popor” și să înființăm o nouă organizație care va fi alături de poporul multinațional al Moldovei”, a scris tânărul socialist pe Facebook.

Situația nu-i foarte clară și în ceea ce-l privește pe deputatul socialist Vasile Bolea. După ce a refuzat să susțină candidatul PSRM la alegerile din Găgăuzia, în spațiul public au apărut informații că și el ar intenționa să părăsească formațiunea. Totuși, el a respins aceste zvonuri și a dat asigurări că va rămâne membru de partid, în pofida neînțelegerilor pe care le-a avut cu liderii acestuia.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram