„Unde-s banii?” Fostul premier Ion Chicu se întreabă de ce Serviciul Vamal nu încasează mai mulți bani la buget, în condițiile în care  accizele au crescut considerabil 

„Unde-s banii?” Este întrebarea pe care și-a pus-o fostul prim-ministru, Ion Chicu, analizând datele privind încasările la Bugetul de Stat din contul Serviciului Vamal. Acesta se arată nedumerit de ce încasările deja a doua lună sunt la nivelul lunilor aprilie-mai 2022, în condițiile în care mai multe accize au crescut considerabil de la începutul anului. 

„Cota accizei la țigări, în 2023, a crescut, față de 2022, cu circa 25%, la benzină și motorină –  cu 9 la sută, inflația aprilie 2023/aprilie 2022 este de 18%. În prima jumătate a lunii mai 2023, Serviciul Vamal a colectat doar cu 1,6% venituri mai mult față de perioada respectivă a anului trecut. Iar veniturile totale colectate la Bugetul de Stat în această perioadă sunt chiar mai mici cu 4,4%, adică cu 64 milioane mai puțin”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook. 

L-am contact pe șeful Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Igor Talmazan, pentru o reacție. Acesta a promis că, în scurt timp, responsabilii din cadrul instituției vor veni cu un răspuns. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *