Vadim Brînzaniuc vrea să construiască la Chișinău un stadion la standardele FIFA: „Este rușinos să mergem la Tiraspol, ca să vedem un meci al echipei naționale”

Candidatul PSDE pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Vadim Brînzaniuc, promite să construiască în Capitală o arenă de fotbal la standarde internaționale, așa cum există în toate orașele mari din regiune. Noul stadion va fi edificat pe terenul din proximitatea Circului din Chișinău. 

În opinia lui, este o rușine ca locuitorii Capitalei, dar și cei din alte zone ale Republicii Moldova să fie nevoiți să meargă în Transnistria, pentru a putea urmări un meci de fotbal al echipei naționale. 

„În 2006, puterea de atunci, din care făcea parte și actualul primar, a lipsit Chișinăul de unica arenă națională de fotbal. Tot atunci, puterea comunistă a ridicat această minge, care poate fi denumită „monumentul impotenței noastre”. S-a anunțat că, în acest loc, va fi edificată o nouă arenă națională de fotbal. Au trecut 17 ani de atunci, dar Chișinăul rămâne în continuare singurul oraș din sud-estul Europei care nu are un teren de fotbal care să corespundă standardelor internaționale. Pentru mine este rușinos ca la un meci de fotbal a echipei naționale a Republicii Moldova să merg pe stadionul din Tiraspol și cred că acest sentiment îl trăiesc mii de locuitori ai municipiului Chișinău, dar și din toată Republica Moldova”, a adăugat candidatul PSDE”, a spus Vadim Brînzaniuc.

În acest context, el și asumat public angajamentul ca, în următorii patru ani, să construiască de la zero un complex sportiv modern, cu o capacitate mare, care să dispună de toată infrastructura necesară și să corespundă celor mai înalte standarde în domeniu. Potrivit lui, costurile pentru un asemenea proiect de infrastructură încep de la 25 de milioane de euro. O parte din sumă va fi alocată din bugetul municipal, iar grosul cheltuililor vor fi acoperite din fonduri străine, inclusiv din România.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram