VIDEO | Doi oameni au murit după ce o mașină a explodat la granița dintre SUA și Canada. Incidentul a declanșat o alertă de securitate, fiind anchetat de FBI

O maşină care circula cu viteză a plonjat și a explodat violent, miercuri, pe podul ce leagă statul New York de Ontario, la Cascada Niagara, ucigând doi oameni aflați în vehicul. Incidentul a declanșat o alertă de securitate care a dus la închiderea a patru puncte de trecere a frontierei americano-canadiene şi a aeroportului internaţional Buffalo din New York.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat că maşina care a explodat a trecut peste un gard înalt de 2,5 metri înainte de a ateriza într-o minge de foc care a mistuit vehiculul. Un martor a declarat pentru CNN că mașina zbura, cu peste 160 de kilometri pe oră, vehiculul, pe care l-a descris ca fiind un sedan de lux, a scăpat de sub control.

Înregistrarea video a accidentului, surprinsă de o cameră de supraveghere şi postată pe X de agenţia vamală americană, Customs and Border Protection (CBP), arată cum maşina se deplasează dinspre partea americană cu viteză mare, apoi loveşte un obiect şi zboară în aer înainte de a se prăbuşi la sol şi de a exploda.

Câteva ore mai târziu, autorităţile federale şi ale statului New York au declarat că anchetatorii nu au găsit nicio dovadă a unui act de terorism, deşi circumstanţele în care s-a produs incidentul de pe Rainbow Bridge au rămas neclare, rămânând de stabilit dacă a fost accidental sau intenţionat.

„O cercetare la faţa locului nu a dezvăluit niciun material exploziv şi nu a fost identificată nicio legătură cu terorismul”, a precizat FBI într-o postare pe X (Twitter).

Accidentul a avut loc într-un moment în care în întreaga lume există preocupări sporite în materie de securitate din cauza conflictului din Orientul Mijlociu şi în perioada de vârf a călătoriilor de sărbători din SUA, în ajunul sărbătorii de Ziua Recunoştinţei, notează CNN.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram