VIDEO | Aproape jumătate de milion de euro a fost descoperit în mașina unor cetățeni ucraineni. Vezi momentul reținerii și depistării banilor

Doi cetățeni ucraineni au fost arestați, după ce au introdus ilegal în Republica Moldova peste 440 de mii de euro. Aceștia au fost reținuți în data de 13 aprilie, la intrarea în orașul Cimișlia. Anunțul a fost făcut abia astăzi de reprezentanții Ministerului de Interne, care au publicat și un filmuleț, ce conține imagini cu momentul stopării automobilului în care se aflau ascunși banii.

Operațiunea a fost realizată de ofițerii Direcției  investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații, cu suportul angajaților INSP Sud și IP  Cahul, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

În aceeași zi, procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut la Judecătoria Cahul decizia de plasare în arest preventiv a suspecților pe un termen de 30 de zile.

Cei doi sunt ucraineni, în vârstă de 32 și, respectiv 39 de ani, au domiciliul în regiunea Odesa și activează în domeniul transportului de pasageri și de mărfuri. După traversarea frontierei, primul din ei și-ar fi contactat complicele, care a traversat hotarul ulterior. În baza informației operative de care dispuneau, polițiștii au staționat mijlocul de transport și au ridicat cei peste 440.000 de euro, care erau ascunși într-un loc special amenajat.  

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *