VIDEO | Atac aerian asupra celei mai mari tabere de refugiați din Fâșia Gaza. Autoritățile palestiniene vorbesc despre sute de morți și răniți

Cel puțin 100 de palestinieni au fost uciși și 150 au fost răniți în atacurile aeriene asupra taberei de refugiați Jabalia din nordul Fâșiei Gaza, a informat marți Al Arabiya, citând Ministerul palestinian al Sănătății. Cifrele raportate de Hamas nu pot fi verificate din surse independente.

Israelul a bombardat tabăra de refugiați cu 6 obuze, fiecare cântărind o tonă de explozibili, potrivit ministerului pelestinian de Interne, citat de Al Arabiya.

Potrivit Al Jazeera, mai multe case rezidențiale s-a prăbușit în timp ce oamenii se aflau încă înăuntru și cei mai mulți dintre cei uciși erau din aceeași familie.

Jabalia este cea mai mare dintre taberele de refugiați din teritoriile palestiniene. Aceasta se află în apropierea Spitalului indonezian unde au fost transportate majoritatea victimelor.

Forțele de Apărare ale Israelului au declarat astăzi că trupele sunt angajate în „bătălii crâncene împotriva teroriștilor Hamas din adâncul Fâșiei Gaza”. IDF a distribuit noi imagini care arată trupele care operează în Gaza, precum și unele dintre loviturile recente.

Armata afirmă că forțele terestre și aeriene au lovit mai multe poziții Hamas, au ucis zeci de teroriști în timpul luptelor de astăzi și au confiscat arme, notează Times of Israel. IDF nu a comentat deocamdată atacul care a avut loc în tabăra Jabalia.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram