VIDEO | Bilanț sumbru în Afganistan. Peste 2.000 de oameni au murit în urma seismelor devastatoare

cutremur Afganistan

Numărul deceselor în urma cutremurelor puternice care au zguduit vestul Afganistanului a crescut la 2.060, iar cel al răniților la peste 9.000, a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernului taliban, potrivit AP.

Sunt cele mai devastatoare seisme care au lovit țara în două decenii. Bilanțul deceselor ar putea crește. Aproximativ șase sate au fost distruse și sute de civili au fost îngropați sub dărâmături.

Totul a început sâmbătă dimineaţa, în jurul orei locale 11.00, iar teroarea a durat mai bine de o oră. Cutremurul a fost urmat de cel puțin 5 replici puternice. Mulţi locuitori din Herat au fugit din clădirile din oraş şi au fost raportate alunecări de teren şi persoane rămase blocate sub imobile prăbuşite.

Epicentrul cutremurului iniţial, cu magnitudinea 6,3, a fost la 40 km nord-vest de cel mai mare oraş din regiune, Herat. Acesta a fost urmat, opt minute mai târziu, de o replică cu magnitudinea de 5,5, a raportat United States Geological Survey (USGS). Peste o jumătate de oră a avut un nou seism de 6,3, iar după 20 de minute, încă unul, cu magnitudinea de moment de 5,9. Toate aceste cutremure au fost de suprafaţă, producându-se la adâncimi cuprinse între 7,7 km şi 14 kilometri, de unde şi impactul lor devastator.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram