VIDEO | Confirmat: Rostovul se află sub controlul total al trupelor Wagner. Prigojin a venit personal în oraș și a transmis un mesaj public

Evgheni Prigojin a ajuns personal în Rostov, unde s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului Apărării. El i-a certat pentru faptul că trag în civili și le-a cerut să i-l predea pe Șoigu, în caz contrar, va porni spre Moscova. Ulterior, el a declarat, într-un mesaj video, că orașul se află sub controlul total al Wagner.

„Suntem la sediul comandamentului militar, este ora 7:30 dimineața. Sub controlul se află toate bazele militare din Rostov, inclusiv aeroportul. Avioanele sunt lăsate să-și îndeplinească misiunile, nu există nicio problemă, convoaiele sanitare la fel. Singurul lucru care s-a întâmplat este că noi le-am luat sub controlul nostru, astfel încât aviația militară să nu ne atace pe noi, ci pe ucraineni. Comendamentul militar activează în regim obișnuit, niciun ofițer nu este împiedicat să-și facă treaba. De aceea, atunci când vă vor povesti că Wagner împiedică operațiunile militare, iar din această cauză, frontul se risipește să știți că nu este așa”, a declarat Prigojin.

Mai mult, el a menționat că pe frontul ucrainean este dezastru, iar numărul soldaților ruși care-și pierd viața pe front este de zece ori mai mare decât anunță Ministerul Apărării la televizor.

„Frontul se ruinează din alte motive. Atunci când noi am ajuns pe front, am constatat multe lucruri noi: un teritoriu imens a fost pierdut, soldați uciși sunt de 3-4 ori mai mulți decât se raportează mai sus. Iar informația care se promovează ulterior la televizor prezintă cifre de zece ori mai mici decât în realitate. Zilnic pierdem în jur de o mie de soldați, care fie sunt uciși, fie sunt dispăruți fără veste, fie sunt răniți, fie refuză să mai lupte, nu din cauză că sunt fricoși, dar pentru că nu au altă soluție. Muniție nu-i, comandanți nu-s. Șeful comendamentului central a fugit de aici, când a auzit că ne apropiem de clădire”, a menționat Prigojin.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram