VIDEO | Expertă anticorupție, despre cele 30 000 de euro oferite Maiei Sandu de primarul Timișoarei: „Orice oferire de bani este un act de corupție”

Președintele Maia Sandu nu are dreptul să primească cadouri bănești în timpul exercitării funcției, deoarece asta contravine unei legi adoptate în 2017, care se referă la demnitari și funcționarii publici. Remarca a fost făcută de fostul șef adjunct al CNA Cristina Ciubotaru, în cadrul emisiunii Puterea a Patra, moderată de Gheorghe Gonța, referitor la premiul de 30 de mii de lei, acordat șefei statului moldovean de către Primăria Timișoara.

„Legea 82 din 2017 este prima lege care a definit regimul cadourilor de o manieră mai largă decât s-a făcut anterior. Și pentru că exista această neînțelegere cu privire la bani, anume în legătură cu asta s-a spus expres că banii nu sunt cadouri admisibile. Se prezumă că orice oferire de bani este un act de corupție, este mită”, a declarat experta anticorupție.

Amintim că, sâmbătă, Maia Sandu a efectuat o vizită în România, pentru a-și ridica un premiu bănesc, în mărime de 30 de mii de euro, acordat de primarul Timișoarei Dominic Fritz, „pentru promovarea valorilor europene”. Până acum, șefa statului nu a precizat dacă va păstra acești bani sau îi va preda acești bani în bugetul statului, așa cum afirmă experții că ar trebui să facă.

Distribuie acest articol

One thought on “VIDEO | Expertă anticorupție, despre cele 30 000 de euro oferite Maiei Sandu de primarul Timișoarei: „Orice oferire de bani este un act de corupție”

  1. E corupție doar dacă banii sunt folosiți în interes personal. “Experta“ trebuia să verifice întâi care a fost exact destinația sumei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram