VIDEO | Goran Bregovic a concertat în România, în fața a 50 de mii de oameni, în cadrul Festivalului Borșului Lipovenesc

În jur de 50.000 de oameni au participat sâmbătă seara, 2 septembrie, la un concert susținut de formația lui Goran Bregovic, în cadrul Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca, România. În total, de la primele ore ale dimineții și până aproape de miezul nopții, peste 75.000 de oameni au venit la festival.

Anul acesta, organizatorii festivalului au pregătit  50.000 de porții de borș lipovenesc de pește pentru cele două zile de festival. Evenimentul s-a desfășurat în noul port turistic, inaugurat în 17 iunie. 

Amintim că celebra orchestra a lui Bregovic, cunoscută pentru sunetele fanfarei balcanice, nu a fost autorizată să intre pe teritoriul Republicii Moldova, unde urma să concerteze în cadrul festivalului Gustar în data de 20 august.

Potrivit ministrului de Interne, Adrian Efros, interdicția a fost aplicată încă anul trecut din cauza viziunilor proruse ale interpretului, care, potrivit lui Efros, a susținut anexarea Crimeii de către ruși.

În replică, artistul, născut în 1950 și popular în Iugoslavia anilor ’70, a menționat că nu susține conflictele din cauza traumelor războiului iugoslav. 

Reacțiile oficialillor de la Belgrad nu au întârziat să apară. Ministrul sârb de Externe a contestat public decizia oficialilor de la Chișinău. Iar președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a catalogat acest pas al autorităților moldovenești ca fiind extrem de neobișnuit.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram