VIDEO | Incendiu de proporții în Sudan. Un zgârie-nori a luat foc din cauza luptelor dintre armată și rebeli

Incendiu de proporții în capitala Sudanului, unde un zgârie-nori simbol din Khartoum a luat foc după ce a fost lovit în luptele dintre armată și rebeli, transmite BBC. Nu se știe cine și cum a lovit clădirea de birouri de 18 etaje din centrul capitalei sudaneze, dar, în jurul ei și al unor clădiri oficiale au loc lupte atât la sol, cât și prin lovituri aeriene.

În postările de pe rețelele de socializare verificate de Agence France-Presse, utilizatorii au împărtășit imagini cu flăcări care au cuprins inclusiv Ministerul Justiției și turnul Greater Nile Petroleum Oil Company – o clădire conică cu fațade de sticlă care devenise o emblemă a orașului.

Sudanul a intrat în război civil în luna aprilie, când o organizație paramilitară cu legături cu mercenarii ruși din gruparea Wagner a încercat să preia puterea, însă armata a ripostat. Orașul Khartoum s-a transformat într-o zonă urbană de război. Rebelii au ocupat casele civililor și le-au transformat în baze operaționale, în timp ce armata a răspuns bombardând zonele rezidențiale, potrivit activiștilor pentru drepturile omului.

Conflictul a ucis peste 4.000 de oameni, potrivit cifrelor din august ale ONU. Cu toate acestea, bilanțul real este aproape sigur mult mai mare, spun medicii și activiștii. Luna trecută, Amnesty International a declarat că ambele părți în război au comis crime de război ample , inclusiv uciderea deliberată de civili și agresiuni sexuale.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram