VIDEO | Lilian Carp, despre munițiile dispărute din depozitul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”: Cazul este anchetat de Procuratură

Șeful Comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică, Lilian Carp, confirmă incidentul petrecut la Brigada cu Destinație Specială „Fulger” a MAI, de unde au dispărut în jur de 3200 de cartușe. Deputatul PAS a declarat, în cadrul emisiunii Rezoomat, de la Realitatea Live, că acest caz este anchetat de procurori, care vor veni cu detalii, în timpul apropiat.

„Din informația oferită de ministrul de Interne, este că lăzile cu muniții au fost eliberate încă în anul 2022, pentru forțele de intervenție. Acum, când trebuia să le predea înapoi, s-a observat că nu există sigiliu la o ladă, iar în interior a fost depistat că, în loc de cartușe, era plină cu pietre și nisip”, a spus Lilian Carp.

Acesta a adăugat că, deocamdată nu cunoaște detalii, însă cazul se află în vizorul procurorilor.

„În prezent, are loc anchetarea, cui i-a fost eliberată această ladă, cine a fost responsabil. La moment, anchetatorii desfășoară ancheta pentru a afla cum au dispărut gloanțele din acea ladă și cum, mai departe, au fost înlocuite. Important este să depisteze cine este persoana care a făcut asta, iar Procuratura va prezenta în viitorul apropiat detalii despre anchetă. Aceasta este toată informația de care dispun la moment”, a adăugat deputatul PAS.

Amintim că marți, a fost decretată atare de alertă la Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, după ce a fost constatată dispariția a mii de cartușe, în urma uni control de rutină.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *