VIDEO | Maia Sandu cere revizuirea taxei aeroportuare de 9 euro: „Aeroportul Chișinău trebuie să devină un nod regional”

Președintele Maia Sandu le cere instituțiilor de resort să verifice modul de activitate al Aeroportului Internațional Chișinău și să înlăture toate neregulile depistate. În plus, ea a cerut revizuirea taxei de 9 euro, pe care o achita, până acum, fiecare călător. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, susținut în această dimineață.

„Solicit instituțiilor statului să se asigure că bunul preluat este inspectat, iar neregulile depistate sunt documentate. Solicit să fie revizuită taxa de 9 euro per pasager, în sensul reducerii maxime a acestei taxe”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai ținut să precizeze că Aeroportul Internațional Chișinău trebuie să devină un nod regional, care să conecteze Republica Moldova la circuitul internațional de transport aerian.

„Solicit APP, administrației aeroportului să asigure funcționarea optimă, de acum înainte, așa încât cetățenii să beneficieze de mai multe rute spre mai multe destinații, la prețuri accesibile. Aeroportul nu este un simplu bun al statului. Aeroportul trebuie să devină un nod regional, care asigură infrastructura necesară, pentru ca Moldova să se conecteze mai mult la spațiul economic european”, a mai spus Maia Sandu.

În urmă cu o săptămână, Aeroportul Internațional Chișinău a revenit oficial în gestiunea statului, după ce, anterior, se afla în administrarea Avia Invest, compania care, în 2013, preluase aerogara în concesiune pe un termen de 49 de ani.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin