VIDEO | Mesaj pentru Putin, de la o femeie din localitatea Șebekino, Rusia, distrusă de război: „Îl invit lângă mine, să trăiască așa ca noi”

„Îl invit pe Putin lângă mine, să trăiască așa ca noi”. Este reacția unei locuitoare din Șebekino, din regiunea Belgorod, Rusia, care a fost nevoită să refugieze, alături de majoritatea populației locale, ca urmare a luptelor care se duc între militanții ruși anti-Kremlin și forțele armate oficiale.

Într-o ediție specială de pe canalul de Youtube „Осторожно. Новости”, femeia apare plângând, într-un centru de plasament temporar pentru persoanele care s-au refugiat din orașul bombardat. 

„Am lucrat toată viața. Și ce am câștigat. Ar fi bine să-l punem aici pe Putin. Invitați-l pe Putin. Îi spuneți că baba îl invită aici, lângă mine, să se culce aici, dintr-o parte. Să trăiască așa ca noi. Am trăit o viață și am pierdut totul”, a spus femeia.

Fiind întrebată când se va încheia acest coșmar, femeia a spus că niciodată, deoarece „nu are cine să lupte”. 

„Niciodată nu se va termina asta. Cine să lupte? Nu are cine. De la început, 70 de oameni au vrut să ajungă la noi. Au vrut să ajungă peste un râu. Trei oameni au fost uciși și lăsați în râu. Dacă mergeți acolo, să mă luați pe mine, să văd dacă casa mea mai este întreagă. Stau și plâng. Dacă ceea ce spun va ajunge la Putin, îi transmit: dacă el va admite asta acum, așa va fi și în Moscova”. 

Din 1 iunie, forțele paralimitare, Legiunea „Libertate Rusiei” și Corpul Voluntarilor Ruși, formate din cetățeni ruși care luptă împotriva regimului de la Kremlin, organizează diversiuni și atacă centre de comandă rusești, în condițiile în care zona de frontieră a rămas descoperită aproape total, din cauza concentrării forțelor armate pe frontul din estul Ucrainei. În urma acestor operațiuni, trupele ruse trimise să riposteze au răspuns cu atacuri masive cu rachete, care au provocat distrugeri masive în Șebekino, localitate aflată, de această dată, nu pe teritoriul Ucrainei, ci chiar în Rusia.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram