VIDEO | Mesaj tranșat de la Kiev, după ce rușii au anunțat că au cucerit Bahmutul: Luptele încă de duc

Armata ucraineană a dezmințit afirmațiile șefului grupului de mercenari „Wagner”, Evgheni Prigojin, precum că orașul Bahmut, locul celor mai sângeroase bătălii ale războiului ruso-ucrainean, a fost cucerit. Potrivit ucrainenilor, liderul Wagner minte și anunță că se dau în continuare lupte la Bahmut. Același lucru l-a spus și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. 

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a transmis că situația în orașul asediat Bahmut este critică, însă trupele ucrainene încă rezistă în partea de sud-vest a localității. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că trupele Wagner au cucerit orașul Bahmut în totalitate, după 224 de zile de lupte continue. Autoritățile de la Moscova i-au felicitat pe mercenarii lui Prigojin „pentru eroism” și le promit ordine și medalii.

Orașul Bahmut, care avea puțin peste 70.000 de locuitori înaintea invaziei ruse în Ucraina, este teatrul celei mai lungi şi celei mai sângeroase bătălii de la izbucnirea războiului. Luptele pentru Bahmut durează de aproximativ opt luni și au consumat resurse uriașe din ambele părți. Asta chiar dacă experții militari au menționat de nenumărate ori că localitatea nu este un obiectiv strategic, iar deținerea controlului asupra ei de către o parte sau alta nu schimbă în niciun fel situația pe front.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram