VIDEO | Ministrul Tik-Tok! Vicepremierul Dumitru Alaiba a început deja să încarce filmulețe pe aplicația de care vor să scape tot mai multe țări din UE

Ministrul economiei, vicepremierul Dumitru Alaiba și-a făcut cont pe TikTok și a început deja să plaseze filmulețe „despre ce lucruri interesante și faine facem pentru economia noastră”. Primul video a fost plasat astăzi, iar în el, ministrul explică de ce a decis să folosească aplicația în timpul orelor de serviciu. 

„Nu credeam că o să spun asta vreodată, dar deja mă găsiți și pe Tik Tok. Aici o să încercăm să facem video mai des, ca să vă informăm și să vă explicăm cu ce ne ocupăm și ce lucruri interesante și faine facem pentru economia noastră și pentru fiecare antreprenor”, a spus Alaiba în video. 

Aplicația Tik Tok, interzisă pentru angajații Comisiei Europene

Obișnuit să împrumute și să aplice practicile europene în Republica Moldova, în acest caz, Dumitru Alaiba nu a ținut cont, se pare, de faptul că aplicația Tik Tok a fost interzisă pentru angajații Comisiei Europene, dar și politicienilor din Marea Britanie, Franța și Austria. Mai mult, Tik Tok ar putea fi interzis și în România.

Politicienii români ar putea rămâne fără acces la această aplicație pe telefoanele de serviciu. Consiliul pentru Securitate Cibernetică  de la București urmează să decidă, în scurt timp, în următoarele săptămâni, dacă aplicația va fi sau nu interzisă pe dispozitivele guvernamentale.

Totuși, măsura, în situația în care va fi aplicată, nu se va răsfrânge și asupra populației. Cu toate acestea, scrie Antena 3, ministrul Digitalizării din România spune că se vor derula campanii de informare în rândul cetățenilor cu privire la eventuale le riscuri la care se expun în momentul în care folosesc această aplicație. În urmă cu câteva luni, Comisia Europeană a cerut angajaților să dezinstaleze aplicația TikTok de pe dispozitivele de serviciu. Măsuri similare au fost luate și în Marea Britanie, Franța și Austria.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram