VIDEO | Mitinguri uriașe pro-palestiniene în mai multe orașe ale lumii. Oamenii cer o încetare imediată a focului în Gaza

De la Paris până la Karachi, sute de mii de oamenii s-au adunat în diverse orașe ale lumii pentru a-și exprima solidaritatea cu populația palestiniană din Gaza. Ei cer încetarea imediată a focului și acțiuni umanitare urgente în regiune.

Protesele au avut loc la New York, Londra, Paris, Bagdad, Karachi, Berlin sau Edinburgh. Manifestanții condamnă atacurile israeliene din Gaza, evidențiind numărul ridicat de victime civile. Aceștia cer, de asemenea, o oprire imediată a ostilităților pentru a proteja populația civilă din Gaza.

Cea mai mare manifestație a avut loc la Londra. Organizatorii spun că ar fi vorba de 800.000 de mii, dar poliţia a estimat mult mai puţini: 300.000.

Poliţia a declarat că grupurile de extremă-dreapta care se opun marşului au fost prezente în centrul Londrei în „număr semnificativ”, ceea ce a dus la încăierări cu forţele de ordine care au arestat cel puțin 150 de oameni.

Aproximativ 21.000 de persoane au participat sâmbătă la un miting pro-palestinian şi la Bruxelles, iar la Paris, deputaţii de stânga s-au numărat printre cei aproximativ 16.000 de protestatari care au mărşăluit cu bannere şi steaguri pro-palestiniene pentru a cere încetarea focului în Fâșia Gaza.

Aceste apeluri cresc în intensitate la peste o lună de la declanșarea războiului, care a început când gruparea palestiniană Hamas a atacat sudul Israelului pe 7 octombrie.

Potrivit autorităților israeliene, numărul deceselor este estimat la aproximativ 1.400, iar peste 240 de persoane au fost luate ostatice. Atacurile Israelului asupra Gaza au dus la moartea a peste 11.000 de oameni într-o perioadă de 34 de zile, inclusiv peste 4.500 de copii.

Palestinienii afirmă că niciun colț al enclavei nu a scăpat de bombardamentele israeliene, iar peste 70% din cei 2,3 milioane de locuitori ai Gaza au fost strămutați.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram