VIDEO | O biserică din lemn din Maramureș a fost mistuită de flăcări chiar în ziua de Florii

Tragedie chiar în ziua de Florii. Biserica din lemn din localitatea Borșa, din Maramureș, a fost mistuită de flăcări în această după-amiază. Presa de peste Prut a lansat ipoteza că focul ar fi pornit de la o lumânare aprinsă. Din fericire, nu au fost raportate victime, însă sfântul lăcaș a fost făcut scrum.

Pentru a stinge flăcările au intervenit patru echipaje de pompieri, care au solicitat ulterior suplimentar încă două autospeciale. Din păcate însă, biserica nu a putut fi salvată. Cu un mesaj oficial a venit Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, care constată că biserica de lemn în stil maramureşean din Parohia Borşa Complex nu mai există.

„Cu profundă îngrijorare pentru comunitatea credincioşilor ortodocşi din Parohia Borşa Complex, am aflat de tragedia care tocmai a avut loc prin izbucnirea unui devastator incendiu la biserica lor de lemn în stil maramureşean. Biserica a ars în totalitate şi nu au mai putut fi salvate multe lucruri”, se spune în comunicatul Episcopiei.

Biserica din lemn din Borșa era una relativ nouă, fiind construită în ultimii 30 de ani. Ea nu avea statut de monument istoric.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *