VIDEO | „Pelerin” neobişnuit  la Mănăstirea Neamț din România. Un zimbru s-a plimbat nestingherit prin curtea sfântului lăcaș 

Un zimbru și-a făcut apariția ieri la Mănăstire Neamţ din România. Imagini cu vizita mai puţin obişnuită au fost postate pe Facebook de stareţul mănăstirii, Benedict Sauciuc.  

Zimbrul a profitat de faptul că porţile mănăstirii erau deschise şi a intrat în curtea interioară. El s-a plimbat câteva minute pe aleile acoperite cu un strat de zăpadă, fără a se lăsa perturbat de prezenţa călugărilor aflați în imediata apropiere.

Prezenţa zimbrului la mănăstire are şi o explicaţie, scrie Adevărul.ro. Administraţia Parcului Vânători Neamţ (o structură a Regiei Romsilva) are în derulare un proiect de repunere în libertate a acestor animale. Pe 22 martie 2012, se consemna un eveniment în premieră pentru România. După ani de trudă, primului grup de cinci exemplare, trei masculi şi două femele, i se dădea drumul în codrii Neamţului. 

În toți acești ani, zimbrii şi-au mărit arealul la zeci de mii de hectare, iar în libertate au venit pe lume mulţi pui. Acum, potrivit sursei citate, numărul acestor mamifere a ajuns la 60. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *