VIDEO | Starnet, amendă minimă pentru că a inclus ilegal în grilă un post care laudă guvernarea! CA: Eroare tehnică, îi credem de bună credință

Starnet a fost amendat cu 15 mii de lei pentru că inclus în grilă, fără  avea licență de emisie, postul de televiziune „Moldova Europeană”, apărut peste noapte în grila operatorului de cablu, și care difuza preponderent acțiunile guvernării. Decizia a fost luată în ședința de astăzi a Consiliului Audiovizualului (CA).  

Potrivit unui comunicat de presă al CA, ca urmare a controlului inițiat de autoritatea de reglementare în 20 octombrie, reprezentanții Starnet au comunicat că „nu au contractat în mod oficial acest flux de conținut”, justificând difuzarea prin producerea unei serii de „erori tehnice care au contribuit la redirecționarea neintenționată a fluxului către IP adrese externe””.

„Ei (Starnet n.r) au zis că a fost o eroare tehnică, prima dată îi credem de bună credință și cred că e minim (amendă minimă – 15 mii de lei n.r)” a declarat membrul CA, Aneta Gonța. 

Postul intitulat „Moldova Europeană” a apărut în grila de programe a Starnet în data de 18 octombrie. Acesta difuza preponderent filmări cu acțiunile pozitive ale guvernării PAS. Postul tv are aceeași denumire ca și adunarea din 21 mai, organizată la inițiativa președintelui Maia Sandu. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram