VIDEO | Tabăra de refugiați Jabalia din Gaza, vizată de un nou bombardament. Presa palestiniană vorbește despre zeci de morți și răniți

Zeci de civili palestinieni au fost uciși, iar alții au fost răniți, într-un bombardament „violent” israelian care a vizat o piață rezidențială din tabăra de refugiați Jabalia, potrivit agenţiei oficiale de presă palestiniene WAFA.

Potrivit corespondentului agenției, bilanțul inițial al atacului cu mai multe rachete asupra pieței rezidențiale din zona Al-Faluga este estimat la zeci de victime.

Cu o zi înainte, autoritățile din Fâșia Gaza au declarat că cel puțin 400 de persoane au fost ucise sau rănite în urma atacurilor aeriene asupra taberei.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Richard Hecht , a confirmat ulterior că Israelul a lovit tabăra în încercarea de a elimina un comandant Hamas. El a declarat că victimele în rândul civililor sunt „cu adevărat tragice”, dar Hamas „trebuie eliminată”.

Comunitățile internaționale au condamnat atacurile israeliene care au ucis aproape 9.000 de palestinieni, inclusiv femei și copii. Purtătorul de cuvânt a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), Ravina Shamdasani, a declarat, vineri, că pedeapsa colectivă impusă de Israel populației din Gaza prin impunerea unei blocade și bombardarea zonelor dens populate constituie o crimă de război.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram