VIDEO | Trei zile de doliu în Spania. Bilanţul incendiului dintr-un club de noapte creşte la 13 morţi

incendiu Spania

Sunt 3 zile de doliu, după tragedia din orașul spaniol Murcia. Cel puțin 13 tineri au murit duminică dimineață, după ce clubul în care petreceau a luat foc. Autoritățile spun că numărul victimelor ar putea crește, relatează BBC. Salvatorii caută în continuare persoane dispărute.

Autorităţile au fost alertate, duminică, la 6 dimineața, când cineva a semnalat izbucnirea unui incendiu într-o discotecă. Flăcările au provocat distrugeri masive, topind parțial acoperișul și dărâmând părți ale structurii în interiorul clădirii. Înainte ca pompierii să poată interveni, incendiul s-a extins la alte două cluburi de noapte, alăturate.

Salvatorii au reușit să pătrundă în clădire abia după 4 ore. Atunci, au găsit corpurile neînsufleţite ale victimelor, înghesuite unele peste altele, într-un colț al discotecii. Cel mai probabil, s-au intoxicat cu fum.

Întreaga comunitate a fost zguduită de această tragedie și, pe tot parcursul zilei de duminică, zeci de oameni s-au adunat la locul incendiului cu speranța de a afla vești despre cei dragi, dispăruți în acest dezastru. Printre cei care au fost prinși în incendiu se aflau și membri ai unei familii care sărbătoreau o zi de naștere.

Din informațiile cunoscute până acum de anchetatori, incendiul ar fi pornit la parterul clădirii, dar nu se știe clar cauza.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram