VIDEO | Ucraina anunţă recucerirea satului Klişciivka. A doua victorie de pe frontul de est în trei zile

Klișciivka

Generalul Aleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene, a anunţat duminică recucerirea satului Klişciivka, la sud de oraşul strategic Bahmut, în regiunea Doneţk, transmite Reuters.

„Klişciivka a fost curăţat de ruşi şi eliberat”, a afirmat Sîrski pe Telegram.

Soldații ucraineni au confirmat printr-un mesaj video recucerirea localității, o zonă esențială pentru contraofensiva din estul țării.

Președintele Volodimir Zelenski a mulțumit soldaților care au luat parte la eliberarea localității din regiunea Donețk, precum și tuturor celor care protejează cerul ucrainean și luptă pe front.

„Astăzi aș dori să-i felicit în mod deosebit pe soldații care, pas cu pas, întorc Ucrainei ceea ce îi aparține, și anume în zona Bahmut”, a spus Zelenski în discursul său video de noapte adresat națiunii.

Klişciivka se află la aproximativ nouă km la sud de Bahmut și avea o populație de aproximativ 400 de persoane înainte de război. Totodată, se află la câțiva kilometri nord de localitatea Andriivka, care a fost recucerită la sfârșitul săptămânii trecute.

Ambele așezări au fost distruse substanțial în lunile de lupte sângeroase pentru Bahmut. Conform unor analişti militari ucraineni, eliberarea localităţilor din împrejurimi ar permite înaintarea pe flancul de sud al frontului din regiune şi controlul înălţimilor apropiate.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram