VIDEO | Ucraina susține că a scufundat încă o navă de război rusească în Crimeea ocupată

Serviciul de informații militar al Ucrainei (GRU) ar fi atacat și scufundat cu ajutorul dronelor nava rusă de debarcare Caesar Kunikov în Marea Neagră, în dimineața zilei de 14 februarie. Potrivit presei ucrainene, locuitorii din sudul Crimeei au auzit mai multe explozii și au observat un elicopter rusesc Ka-27 în apropierea satului Foros. Este destinat zborurilor de căutare și salvare.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele sale de apărare aeriană ar fi doborât șase drone în Marea Neagră în noaptea de 13-14 februarie. Informația despre scufundarea navei Caesar Kunikov a fost confirmată de Rybar, un canal Telegram afiliat unui fost ofițer de presă al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit calculelor Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, Rusia a pierdut aproximativ 40% din tonajul său naval în Marea Neagră din februarie 2022.

Pe lângă „Moskva”, rachetele și dronele ucrainene au distrus sau au avariat grav două fregate, cinci nave de debarcare cu tancuri și un submarin. Loviturile asupra sediilor navale rusești, a șantierelor navale, a aerodromurilor și a instalațiilor de apărare aeriană din Crimeea au slăbit apărarea la țărm a flotei, rețelele de comandă și control și sprijinul logistic.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *