Vladimir Voronin propune ca Aeroportul din Chișinău să poarte numele fostului președinte Mircea Snegur

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a propus ca Aeroportul Internațional Chișinău să fie numit în cinstea primului președinte, Mircea Snegur. Fostul șef de stat a menționat că predecesorul său a avut un rol extrem de important în istoria Republicii Moldova.

„Noi nu ne despărțim de Mircea Snegur. Numele lui și viața aparțin istoriei R. Moldova. Iată la ce m-am gândit eu. Astăzi se discută ce nume ar trebui să poarte Aeroportul Internațional Chișinău. Cu tot respectul pentru lista de candidați, cred că personalitatea lui Mircea Snegur și misiunea istorică pe care a îndeplinit-o, rolul său enorm în formarea statului independent moldovenesc fac posibilă, fără nicio concurență, imortalizarea numelui său în numele principalei porți aeriene a țării noastre”, a declarat Voronin.

Liderul PCRM a mai menționat că, deși Mircea Snegur i-a fost oponent politic, i-a purtat mereu respect.

„Eram considerați adversari politici. Ceea ce era adevărat, dar doar parțial. Noi, copiii războiului, aveam prea multe în comun. Să nu uităm, el a fost primul. Să-i fim recunoscători că avem o Moldovă independentă și suverană. Să o apere, având în vedere presiunea uriașă din interior și din exterior pe care Mircea Snegur a experimentat-o, a fost o adevărată provocare. Mulțumesc, domnule prim președinte!”, a menționat Voronin.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram