„Vocea lui Putin” condamnă „atitudinea dușmănoasă” a Chișinăului. Dmitri Peskov: „Moldovenii și-au pierdut limba și suveranitatea”

Anunțul privind includerea lui Vladimir Putin în lista persoanelor indezirabile în Republica Moldova a stârnit un val de reacții la Moscova. După ce asupra acestui subiect s-au pronunțat Maria Zaharova, de la Ministerul rus de Externe, și fostul președinte rus Dmitri Medvedev, a venit și rândul purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, să-și dea cu părerea.

Acesta a declarat că Rusia regretă atitudinea ostilă din partea Chișinăului și a menționat că, în Republica Moldova, se atestă „niște procese curioase” – pe de o parte, puterea ar promova rusofobia, de cealaltă parte, societatea moldovenească ar avea cu totul alte percepții.

De asemenea, „vocea liderului de la Kremlin” a reluat aceeași retorică rusească, cu caracter antiromânesc, și a reiterat că moldovenii ar fi renunțat la „limbă, identitate și suveranitate”, în favoarea României.

Un mesaj în aceeași cheie a avut astăzi și fostul președinte rus Ddmitri Medvedev, care a acuzat guvernarea de la Chișinău că „a vândut Moldova românilor” și i-a cerut „să nu se atingă de Transnistria”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *