Votat de Rada Supremă. Trenurile marfare vor trece granița dintre Ucraina și România după o procedură simplificată

Trenurile marfare vor trece granița dintre Ucraina și România, conform unei proceduri simplificate. Asta după ce Rada Supremă de la Kiev a ratificat modificări ale acordului privind operarea transportului feroviar.

Astfel, va fi posibilă evitarea unei opriri de trei zile în Reni în timpul transportului de tranzit pe tronsonul Etulia – Reni – Giurgiulești. Procedura va fi valabilă pentru toate formele de proprietate și mărfuri, care circulă din stațiile moldovenești și ucrainene sau tranzitează prin teritoriile acestora în direcția Giurgiulești și Galați.

„Modificările vor asigura creșterea semnificativă a transportului feroviar de marfă între Ucraina și Moldova, precum și creșterea semnificativă a potențialului de export al porturilor clusterului Dunării. În același timp, ne concentrăm eforturile pe refacere și dezvoltarea infrastructurii porturilor maritime Ismail și Reni pentru a extinde gama de mărfuri”, a declarat ministrul ucrainean a Dezvoltării Comunitare, Teritoriilor și Infrastructurii Oleksandr Kubrakov.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram