Zelenski va ține un discurs la Curtea Penală Internațională de la Haga, care l-a anunțat pe Putin în căutare internațională

Președintele de la Kiev, Volodimir Zelenski, a ajuns aseară în Țările de Jos, în prima sa vizită oficială în această țară. Potrivit presei ucrainene, el va merge astăzi la Haga, unde va susține un discurs la Curtea Penală Internațională, întitulat „Nu există pace fără dreptate”. Mesajul său are legătură cu anunțarea lui Vladimir Putin în căutare internațională, pentru crime de război în Ucraina.

Zeleschi a aterizat în Amsterdam aseară, la bordul unui avion guvernamental olandez, după ce a participat la un summit al ţărilor nordice la Helsinki. Vizita nu a fost anunțată din timp.

Amintim că, în data de 17 martie 2023, Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Mandatul a fost emis sub suspiciunea de deportare ilegală a unor copii din Ucraina și transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin