170 de mii de spanioli au protestat la Madrid, după ce premierul Pedro Sanchez le-a promis separatiștilor catalani amnistia pentru a obține un nou mandat

Aproximativ 170.000 de spanioli au ieșit, sâmbătă, în stradă, la Madrid, pentru a protesta față de legea care prevede amnistia liderilor și militanților separatiști catalani, lege care i-a permis premierul Pedro Sanchez să se mențină în funcție la votul de joi din Parlamentul spaniol. 

Zecile de mii de protestatari s-au adunat în piaţa Cibeles, în jurul celebrei fântâni cu acelaşi nume, în centrul capitalei spaniole, pentru a răspunde la apelul la proteste al opoziției. Participanţii au scandat „Sanchez, trădător”, „Sanchez, în închisoare!” sau „Catalonia este Spania”. 

Clasat al doilea la alegerile legislative din 23 iulie, în urma liderului Partidului Popular, Alberto Nunez Feijoo, prim-ministrul socialist, Pedro Sanchez, aflat la putere din 2018, a reuşit să obţină, joi, un nou mandat după ce a negociat intens pentru a obţine susţinerea formaţiunilor regionaliste, între care partidele separatiste catalane, scrie Digi 24. 

În schimbul voturilor lor, indispensabile pentru formarea unei majorităţi, el a acceptat mai multe concesii, printre care și adoptarea viitoare a unei legi foarte controversate de amnistiere pentru liderii şi militanţii separatişti urmăriţi penal pentru implicarea în tentativa eșuată de secesiune a Cataloniei din 2017.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *