50 de ani de istorie în muzica rock. Aerosmith se pregătește să părăsească scena și anunță despre ultimul său turneu

Legendara formație americană Aerosmith, una dintre cele mai îndrăgite trupe rock din lume, se pregătește să se retragă de pe scenă, după cinci decenii în care a făcut istorie. Înainte de asta însă, va organiza un ultim turneu, de adio, pe continentul nord-american. Anunțul a fost făcut pe pagina de Twitter a trupei.

„După 50 de ani, 10 turneie mondiale și evoluții în scenă în fața a peste 100 de milioane de fani, a venit vremea să facem un ultim efort”, se spune în mesajul publicat pe Twitter.

Turneul de adio va avea genericul „Peace Out”, iar conform afișului care însoțește anunțul, va începe în data de 2 septembrie 2023, în statul american Philadelphia, și se va încheia în 26 ianuarie 2024, în orașul canadian Montreal.

Trupa Aerosmith a fost fondată în anul 1970 este cea mai bine vândută formație rock americană din toate timpurile, înregistrând vânzări de peste 150 de milioane de albume în lumea întreagă, dintre care 70,2 milioane de albume doar în Statele Unite. Cu 25 de albume de aur, 18 albume de platină, și 12 albume de multi-platină, Aerosmith deține recordul pentru cele mai multe albume ale unei formații americane certificate cu aur.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *