Aeroportul Chișinău a „aterizat” din nou în gestiunea statului 

Aeroportul din Chișinău a revenit, începând de astăzi, 28 martie, în gestiunea statului și nu va mai fi administrat de compania „Avia Invest”, controlată de Ilan Șor. Anunțul a fost făcut de către directorul general al Agenției Proprietăți Publice, Alexandru Musteață, care a adăugat că procesul de preluare a activelor celei mai mari aerogări din țară a început astăzi. 

Decizia a fost comentată și de șeful statului Maia Sandu, care a spus că revenirea aeroportului în posesia statului este un semn clar că lupta cu corupția dă roate atunci când toată lumea respectă legea. 

„Această acțiune de reîntoarcere în administrarea statului Aeroportul Internațional Chișinău este un rezultat important al luptei împotriva corupției. Această acțiune trebuie să ne încurajeze să mergem mai departe,  să facem dreptate și să sancționăm abuzurile și actele de corupție”, a declarat Maia Sandu. 

Anterior, reprezentanții „Avia Invest”, companie care administra aeroportul, au anunțat că preluarea de către stat a aerogării este un atac raider.  

Aeroportul a revenit în posesia statului la aproape un deceniu din momentul în care, în 30 august 2013, Guvernul a cedat dreptul de gestiune a aeroportului, pe o perioadă de 49 de ani, companiei „Avia Invest”, controlată de Ilan Șor. 

Procesul de revenire în posesia statului a început însă în 2020, când Agenția Proprietății Publice (APP) a anunțat despre rezilierea contractului de concesiune, motivând neîndeplinirea angajamentelor contractuale. Potrivit APP, compania urma să investească 240 de milioane de euro în aeroport, ceea ce nu s-a întâmplat. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *