VIDEO/FOTO | Alertă maximă în capitală, din cauza vântului puternic! Copaci doborâți, trafic suspendat, pericol de electrocutare

Vântul puternic din prima parte a zilei a provocat un adevărat dezastru în capitală. Serviciile municipale lucrează în regim alert, pentru a preveni accidentele, dar și pentru a înlătura efectele vijeliei, care a făcut prăpăd.


Copaci întregi sau crengi groase, rupte de vântul care sufla cu peste 25 de metri pe secundă, s-au prăbușit peste mașinile parcate în preajmă sau pe carosabil, blocând circulația. Unele au căzut peste firele electrice, iar din această există, există pericole iminente de electrocutare.

Primăria capitalei anunță că toate serviciile municipale se află în teren pentru înlăturarea consecințelor avariilor. Până la ora 11:00 au fost înregistrate circa 30 de adresări privind prăbușirile de arbori, preponderent în sectoarele Centru, Botanica și Buiucani.

Astfel, cetățenii sunt îndemnați să nu lase copiii fără supraveghere, să iasă din case doar în caz de necesitate majoră și să nu parcheze mașinile în zone periculoase.

De asemenea, ei sunt rugați să anunțe imediat autoritățile, atunci când observă situații de risc, la numerele de telefon 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram