A vrut în România, dar a ajuns pe banca acuzaților! Dosarul în care Igor Dodon este învinuit de fals în acte, trimis în instanță 

Procuratura Anticorupție a transmis în judecată cauza penală în care este vizat fostul președinte Igor Dodon, soția acestuia și un medic de familie, care, de comun acord, ar fi  falsificat un certificat medical. Documentul urma să fie prezentat de către Dodon în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca în România, împreună cu unul dintre fii săi.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, în actul medical au fost înscrise date denaturate, potrivit cărora, copilul minor al ex-Președintelui ar avea nevoie de consultații la medici specialiști și, după caz, de a urma un tratament medical.

În cadrul investigațiilor efectuate de către procurori, a fost stabilit că Igor Dodon, în privința căruia era aplicată măsura preventivă „obligarea de a nu părăsi țara” într-o cauză penală examinată de Curtea Supremă de Justiție, a prezentat instanței documentul oficial fals și, în temeiul acestuia, a solicitat permisiunea pentru plecare în România. 

Același document a fost folosit și de către soția fostului președinte Astfel, Galina Dodon, prin intermediul avocaților, a prezentat documentul medical fals Procuraturii Anticorupție, solicitând încuviințarea de a părăsi teritoriul Republicii Moldova și de a merge în România, invocând același scop.      

Dacă va fi grăit vinovat, Dodon și soția sa riscă o amendă de până la aproape 50 de mii de lei, muncă în folosul comunității sau până la cinci ani de închisoare. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *