Agricultorii din raionul Dubăsari, blocați periodic de autoritățile separatiste din stânga Nistrului să-și lucreze terenurilor, vor primi compensații de la Guvern

Fermierii din raionul Dubăsari, care dețin terenuri agricole peste traseul Râbnița-Tiraspol și care periodic sunt împiedicați de autoritățile separatiste din stânga Nistrului să-și lucreze pământul, vor primi compensații din partea autorităților centrale de peste două milioane de lei.

Banii sunt prevăzuți în cadrul Programului de Reintegrare pentru 2024, document ce prevede și investiții de 13 milioane de lei pentru diferite proiecte din localitățile aflate în Zona de Securitate.

Este vorba de finanțarea a 26 de proiecte de dezvoltare, de modernizare infrastructurală, de sprijin instituțional și de interes comunitar.

 În perioada 2011-2023 au fost implementate 13 programe guvernamentale de reintegrare a țării, ce au prevăzut alocații pentru 544 de proiecte, în valoare de peste 170 de mil. de lei, având drept obiectiv soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate, dezvoltarea comunitară durabilă, realizarea dezideratului de reintegrare a țării.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *