Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului se întâlnesc vineri într-o nouă rundă de negocieri, după o pauză de patru luni

O nouă rundă de negocieri în format 1+1 va avea loc vineri, 17 mai, la Tighina. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, după ședința executivului.

Pe agenda discuțiilor sunt subiecte de ordin economic și social din stânga Nistrului, iar obiectivul autorităților de la Chișinău este racordarea regiunii transnistrene la procesul de integrare europeană. Întâlnirea va avea loc între vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și negociatorul-șef de la Tiraspol, Vitali Ignatiev. Faptul că reprezentantul politic al Tiraspolului este dat în urmărire pe teritoriul Ucrainei nu reprezintă un obstacol legal pentru participarea sa la discuții, deoarece procesul în care este vizat nu are un caracter internațional, a precizat vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

Precedenta ședință a reprezentanților politici de la Chișinău și din regiunea transnistreană a avut loc la Tiraspol în 16 ianuarie. Atunci, subiectul cheie a fost noul cod vamal.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *