Alerte cu bombă la televiziunea publică și în mai multe școli din Germania

Două clădiri ale televiziunii publice din Germania, ZDF,  au fost evacuate, luni, în urma unei amenințări cu bombă. 600 de persoane au fost nevoite să-și părăsească, temporar, locurile de muncă.

Poliția din Mainz a evacuat de urgență clădirile și a verificat campusul ZDF, utilizând câini special antrenați. Din fericire, alarma s-a dovedit a fi una falsă, iar după două ore angajații televiziunii au revenit la serviciu.

Mai multe ameninţări cu bombă au fost primite și de cel puţin şase şcoli din Germania luni dimineaţă. Cursurile au fost anulate pentru sute de elevi. În cele mai multe cazuri, la scurt timp după aceea, s-a dat undă verde pentru reluarea cursurilor.

Au fost afectate şcoli din oraşele bavareze Augsburg şi Regensburg, Karlsruhe şi Mannheim în landul Baden-Wurttemberg, Solingen în Renania de Nord-Westfalia şi în capitala Turingiei, Erfurt, notează Agerpres.

În trei cazuri, şcolile au primit ameninţarea prin e-mail. Motivul ameninţărilor nu este clar deocamdată. Poliția nu a furnizat alte informații despre conținutul mesajelor.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram