Alexandru Slusari, despre numirea lui Sergiu Gaibu șef la ANRCETI: Regret enorm că Recean a cedat presiunilor

„Regret enorm că domnul Recean a cedat presiunilor și a acceptat sinecura cu salariul de 60 mii lei pentru Gaibu”, a scris, într-o postare pe Facebook, proaspătul membru al Consiliului de Administrație al „Energocom”, Alexandru Slusari.

„Nu a fost decizia prim-ministrului și nici măcar a guvernului. Așa a decis partidul de guvernare, la care unele persoane cer socoteală și compensare pentru demisia guvernului precedent. Este trist când ideea magistrală a consensului național proeuropean în Moldova, care este promovată activ de doamna președintă (Maia Sandu n.r), este zădărnicită de unele frustrări personale partinice. Cineva încearcă să consolideze societate, iar cineva merge cu acțiuni distructive, caracteristice perioadei lui Plahotniuc, care împărțea sinecure oamenilor loiali”, a scris Slusari. 

Amintim că fostul ministru al Economiei din Guvernul Gavrilița, Sergiu Gaibu, a fost numit în funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI). Decizia a fost luată în ședința de miercuri a Guvernului. Gaibu a fost demis din funcția de ministru al Economiei în noiembrie 2022, în locul său fiind numit deputatul PAS Dumitru Alaiba. Imediat după plecarea din funcție, acesta a revenit la Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, unde a fost numit Președinte al Consiliului de Administrare al ong-ului. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *