Încă trei site-uri, acuzate de propagandă și difuzare de informații false, au fost închise, la indicația SIS

Serviciul de Informații și Securitate a dispus închiderea a încă trei portaluri online, care, potrivit instituției, ar promova informații false și s-ar ocupa cu propaganda. Este vorba despre site-urile politnavigator.net, politnavigator.news și news-front.info.

Într-un comunicat oficial, se menționează că interdicția a fost aplicată ca urmare a unui ordin emis de directorul SIS, în 20 aprilie curent. Conform sursei citate, cele trei portaluri „promovează informații false în domeniul ce afectează securitatea națională, în condițiile stării de urgență”.

Ordinul conține indicații cu caracter obligatoriu și a fost transmis furnizorilor de rețea și servicii de comunicații electronice, pentru a bloca imediat, în condițiile legii, accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate, se mai spune în comunicat.

Anterior, din ordinul SIS, au fost blocate un șir de alte site-uri, inclusiv portalul și postul de radio Sputnik, aflat în subordinea directă a autorităților din Rusia, fiind invocate aceleași motive: propagarea de informații false și manipulatorii, care atentează asupra securității informaționale a Republicii Moldova.  

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *