Ana Revenco a fost numită în funcția de șef al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

Fostul ministru de Interne, Ana Revenco, a fost numit în funcția de șef al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Un proiectde hotărâre a fost aprobat, astăzi, de Parlament, cu votul a 60 de deputați.

În luna iulie, Ana Revenco, alături de Anatolie Topală, care îndeplinea funcția de ministru al Educației, și Lilia Dabija, fost ministru al Infrastructurii, și-au depus cererile de demisie, fără a oferi o explicație clară pentru deciziile lor.

Parlamentul a aprobat la sfârșitul lunii iulie proiectul de lege de creare a autorității publice, inițitivă legislativă a președintelui Maia Sandu.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va avea misiunea de a consolida cooperarea între instituții în „lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine”, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale, potrivit proiectului de lege.

Anterior, Maia Sandu a propus crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit generic „Patriot. Proiectul șefului statului a fost însă criticat de politicieni și de societatea civilă.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram