Mai multe state și-au îndemnat cetățenii să plece cât mai rapid din Liban: Plecați cât timp sunt disponibile zborurile comerciale

Ambasada SUA îndeamnă cetățenii din Liban să plece „cât mai curând posibil, atât timp cât opțiunile comerciale sunt încă deschise”.

„Recomandăm cetățenilor americani care aleg să nu plece să pregătească planuri de urgență pentru situații de urgență”, a transmis ambasada.

Anterior, departamentul de stat le-a spus cetățenilor săi să nu călătorească în Liban din cauza „situației de securitate imprevizibile”, pe fondul războiului între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas. SUA au autorizat marţi plecarea personalului său neesenţial, precum şi a familiilor de la ambasada lor din Beirut.

La începutul zilei de astăzi, Arabia Saudită, Franța, Canada și Regatul Unit și-au cerut cetățenilor să părăsească imediat Libanul.

„Dacă vă aflați în Liban, este momentul să plecați cât timp sunt disponibile zboruri comerciale. „Nu știm cât timp va putea continua această operațiune, deoarece situația este foarte volatilă”, a transmis ministrul canadian de Externe, Melanie Joly.

Există temeri tot mai mari în întreaga lume că războiul Israelului cu Hamas s-ar putea răspândi dacă gruparea islamistă Hezbollah din Liban, susținută de Iran, ar interveni în nordul Israelului.

Au existat deja numeroase ciocniri la granița Liban-Israel de când Hamas a lansat un atac masiv și sângeros împotriva comunităților israeliene și a bazelor armatei din apropierea Gaza, pe 7 octombrie, ucigând peste 1.400, majoritatea civili. Acest lucru a declanșat o represiune necruțătoare din partea Israelului, care a lăsat cel puțin 3.478 de morți în Fâșia Gaza, majoritatea civili.

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise de partea libaneză, inclusiv un jurnalist Reuters și doi civili, iar cel puțin trei au murit în Israel.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin