Ion Ceban susține că a reușit să recupereze mai multe terenuri și imobile, de care Primăria a fost deposedată ilegal

Mai multe terenuri și imobile din Chișinău, sunt revendicate în prezent de Primărie, în instanțele de judecată, după ce ar fi fost înstrăinate ilegal, iar o parte dintre ele au fost deja recuperate. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții MAN au menționat că, pentru obținerea dreptului de proprietate publică a asupra bunurilor care au aparținut municipalității, au fost înaintate 24 de cereri de chemare în judecată.

„În această perioadă au fost întorși mii de metri pătrați în proprietatea municipală, clădiri întregi, care azi servesc ca instituții sociale. Au fost întoarse hectare de pământ în diferite zone, care au fost cedate dubios”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit liderului MAN, Ion Ceban, păstrarea patrimoniului public trebuie să fie o prioritate, iar pe viitor acțiunile de combatere a diferitor scheme vor fi și mai consolidate.

„În continuare, este Primăria este instituția în care puteți vedea cum se cheltuie fiecare leu din taxele pe care le plătiți. Toate instituțiile din țară trebuie să fie la fel de deschise și transparente și acolo să găsiți aceste informații în format electronic accesibile pentru toată lumea și cele care sunt în regim real actualizat. În continuare vom spori calitatea acestor procese”, a adăugat Ion Ceban.

Reprezentanții MAN mai susțin că, prin acțiunile de încasare a plăților pentru folosirea patrimoniului municipal (terenuri și încăperi) au fost obținute hotărâri irevocabile de încasare a sumei de aproximativ 35 milioane de lei. De asemenea, prin procedură de executare silită, a fost încasată suma de circa 6 milioane de lei.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram