Arina Corșicova pierde și la Curtea de Apel și rămâne în afara cursei electorale de la Bălți. Între timp, la oficiul de campanie au loc percheziții

Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia Judecătoriei Bălți cu privire la excluderea din cursa electorală a candidatei Arina Corsicova, în cadrul alegerilor locale generale, transmite TVN. Avocații au anunțat că vor contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Între timp, La oficiul de campanie al Arinei Corșicova au loc percheziții, potrivit NordNews. Autoritățile nu au anunțat însă, deocamdată, care este motivul descinderilor.

Arina Corsicova a fost scoasă, la 7 noiembrie, din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți, în turul II, în baza deciziei Consiliului Electoral de circumscripție Bălți, care a sesizat mai multe încălcări ale legislației electorale.

Decizia vine în urma unor contestații depuse de contracandidați și a unor acuzații de încălcări ale regulamentelor electorale. Prima instanță a decis că există motive întemeiate pentru a exclude candidatura Arinei Corsicova, iar astăzi, Curtea de Apel Bălți a analizat recursul și a menținut această hotărâre.

În primul tur de scrutin, Arina Corșicova a acumulat 21,52% din voturi. În turul doi al alegerilor locale de la Bălți, pentru funcția de primar vor lupta Alexandr Petkov de la „Partidul Nostru” care a obținut 22,69% din voturi și candidatul PSRM Maxim Moroșan, care a acumulat 19,73% din voturi.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *