VIDEO | Președintele Austriei, prima reacție după ce a fost mușcat de Codruț: Este începutul unei prietenii frumoase

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a abordat incidentul recent din curtea Președinției de la Chișinău, unde a fost mușcat de Codruț, câinele adoptat de Maia Sandu. Cu un umor subtil, președintele Van der Bellen a mărturisit că prima întâlnire cu Codruț a adus puțină agitație, dar că în final totul s-a încheiat cu bine.

„Prima mea întâlnire cu Codruț, „primul câine” al Republicii Moldova, a adus puțină agitație. Toți cei care mă cunosc știu că sunt un mare iubitor de câini și îi pot înțelege entuziasmul – era nervos din cauza tuturor oamenilor din jurul lui. Totul a fost pe jumătate la fel de rău”, a declarat președintele Van der Bellen, într-o postare pe rețeaua X.

Cu toate acestea, președintele austriac a subliniat că momentul cu Codruț nu a fost decât o mică parte a unei vizite extrem de productive în Moldova. Van der Bellen a apreciat discuțiile avute cu președintele Maia Sandu, premierul ministru, președintele parlamentului și mulți antreprenori austrieci. La finalul vizitei sale, președintele Van der Bellen a făcut un gest de prietenie, oferind președintelui Maia Sandu un ursuleț de pluș pentru Codruț.

„Viitorul Republicii Moldova este într-o Europă mai mare. Viitorul nostru se află într-o Europă comună mai mare. Apropo, în ultima mea zi petrecută în Moldova i-am transmis Maiei Sandu o mică jucărie pentru Codruț. Este începutul unei prietenii frumoase”, a adăugat președintele austriac.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *