Atacuri masive ale Israelului asupra sudului Gazei. Mossad negociază o nouă încetare a focului

Israelul a lansat sâmbătă un bombardament devastator asupra Gazei, după ce un armistițiu de o săptămână cu Hamas s-a încheiat vineri, în ciuda cererilor internaționale de prelungire. Luptele dintre Israel și Hamas s-au reluat vineri, după o încetare a focului de o săptămână. Israelul a declarat că Hamas a încălcat termenii acordului trăgând cu rachete pe teritoriul său.

Nori de fum gri de la atac au atârnat deasupra Gaza, unde Ministerul Sănătăţii condus de Hamas a declarat că aproape 200 de persoane au fost ucise de la expirarea unei pauze a ostilităţilor vineri dimineaţa, a informat AFP, citat de defenseromania.ro. 

Potrivit rapoartelor presei, armata israeliană a lansat peste noapte un val masiv de atacuri împotriva țintelor islamiste Hamas și a altor grupuri teroriste din partea de sud a Fâșiei Gaza. De asemenea, Times of Israel a raportat, citând rezidenții din Fâșia Gaza, că armata israeliană a aruncat pliante în Khan Younis îndemnând locuitorii să fugă spre Rafah, în sud, deoarece zona este periculoasă.

Între timp, reprezentanții serviciului de informații Mossad al Israelului au discutat sâmbătă despre o nouă încetare a focului în Gaza cu mediatorii Qatari la Doha, a declarat o sursă din cadrul vizitei.

Cu mediatorii din Qatar, serviciile de informații israeliene au discutat despre opțiuni pentru eliberarea de noi categorii de ostatici israelieni, nu doar femei și copii, și despre noi parametri pentru o încetare a focului care ar fi diferită de cea precedentă care s-a încheiat vineri.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram