Avioanele rusești MiG-21 devin piese de muzeu în România, iar locul lor va fi luat de aeronavele americane F16

Avioanele de vânătoare de producție rusească MiG-21 LanceR vor fi scoase din dotarea Forţelor Aeriene Române și vor fi înlocuite cu aeronave americane, de model F16. Decizia are la bază o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, din 18 mai 2022, care stabilește şi tranziţia accelerată la exploatarea aeronavelor de luptă. Cu această ocazie, astăzi, vechile avioane rusești vor fi ridicate de la sol în cadrul unui exercițiu demonstrativ „de adio”.

„Forţele Aeriene Române vor continua să execute Serviciul de luptă permanent Poliţie Aeriană cu aeronavele F-16 din dotare, sprijinite de aeronavele aliate dislocate în România, în cadrul misiunii de Poliţie Aeriană Întărită, sub comandă NATO. De asemenea, sistemele de apărare aeriană cu baza la sol vor continua să execute misiunile de Poliţie Aeriană sub comandă naţională, precum şi în cadrul Sistemului NATO Integrat de Apărare Aeriană şi Împotriva Rachetelor, a informat zilele trecute Ministerul Apărării de la București, citat de Agerpres.

Astăzi, începând cu ora 12:00, Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău îşi deschide porţile pentru toţi pasionaţii de aviaţie. Intrarea este liberă, iar publicul va putea urmări sosirea, trecerea la verticala aeroportului şi aterizarea aeronavelor MiG-21 LanceR decolate de la celelalte două baze aeriene şi va putea vizita muzeul unităţii.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin