Avocatul Poporului, îngrijorat de suspendarea licențelor a 6 posturi de televiziune

Avocatul Poporului a venit cu o reacție la deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în urma cărora a fost suspendată emisia a șase posturi TV și blocate 31 de portaluri web.

Deși admite că preocupările statului privind securitatea spațiului informațional sunt justificate, în contextul războiului din Ucraina, dar și alegerilor locale din data de 5 noiembrie, Avocatul Poporului, Ceslav Panico, face un apel la asigurarea respectării standardelor internațională fără a prejudicia libertatea presei.

„În esență, autoritățile trebuie să demonstreze că suspendarea licenței de emisie pentru serviciile media audiovizuale respectă condiția ingerinței minime și că asigură un echilibru just între principiile concurente privind respectarea dreptului la libertatea exprimării și respectarea securității informaționale”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

În acest sens, Ombudsmanul solicită Comisiei Situații Excepționale, Consiliului Audiovizualului și Serviciului de Informații și Securitate oferirea informațiilor suplimentare și complexe privind circumstanțele ce ar justifica măsurile intruzive impuse.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram