Un bărbat din Leova, cercetat penal într-un dosar de finanțare ilegală a formațiunilor politice și spălare de bani

Ofițerii CNA au efectuat percheziții la un locuitor al orașul Leova într-un dosar de finanțare ilegală a formațiunilor politice și spălare de bani, în care acesta este bănuit de repartizarea mijloacelor bănești activiștilor și agitatorilor unui partid politic.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi transmis câte 500 de lei pentru fiecare agitator al formațiunii, numărul total al acestora fiind de 322 în orașul Leova și alte localități ale raionului.

“În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului, au fost ridicate mai multe înscrisuri de ciornă din care rezultă că, până la moment, au fost repartizate în jur de 160 000 de lei persoanelor atrase în activitatea de promovare a formațiunii. De asemenea, alte 12 000 de lei au fost ridicate în urma percheziției corporale a bănuitului”, se arată în comunicatul celor de la CNA.

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală în acest caz, bărbatul fiind cercetat în stare de libertate. Procuratura Anticorupție, oficiul Sud exercită urmărirea penală.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram