Bătălia pentru Avdiivka. Autoritățile ucrainene efectuează evacuarea civililor

În Avdiivka, un oraș aflat în apropiere de Donețk, unde, înainte de declanșarea unui război la scară largă, trăiau peste 30.000 de locuitori, numărul celor care au rămas în localitate este acum de aproximativ 1.500 de oameni. Rusia a lansat o ofensivă majoră asupra orașului la începutul acestei luni, iar luptele s-au intensificat în ultimele zile. 

Armata rusă se confruntă cu pierderi semnificative în zonă, potrivit autorităților de la Kiev. Forțele ruse încearcă să testeze capacitățile armatei ucrainene și bombardează artera care duce spre oraș, potrivit Euronews.

Evacuarea oamenilor din oraș este dificilă și periculoasă. O unitate specială de poliție cunoscută sub numele de „Îngerii Albi” conduce evacuările, deși uneori le este greu să convingă oamenii să plece, notează BBC.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a descris situația ca fiind „deosebit de grea”. În mesajul său zilnic către naţiune Zelenski a transmis urări de sănătate și apreciere pentru soldații care luptă în zonă, subliniind determinarea Ucrainei în aceste vremuri dificile.

Duminică, atacurile aeriene asupra Avdiivka au provocat moartea a trei persoane, iar mai multe clădiri rezidențiale au suferit daune semnificative, în timp ce rezervele de alimente au scăzut alarmant. Cu toate acestea, în ciuda bombardamentelor zilnice, peste 1.500 de locuitori rămân în oraș și beneficiază de ajutor umanitar oferit de voluntari.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin