Biden cere o pauză de 3 zile în luptele din Gaza. Netanyahu: Israelul nu se va opri!

Netanyahu

Președintele SUA, Joe Biden, l-a îndemnat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, în convorbirea pe care cei doi lideri au avut-o luni, să accepte o pauză de trei zile în luptele din Fâșia Gaza, pentru a permite progrese în eliberarea unor ostatici, au declarat doi oficiali, unul american și altul israelian, pentru site-ul de știri Axios.

O propunere discutată de SUA, Israel și Qatar ar prevedea ca Hamas să elibereze 10-15 ostatici și să folosească pauza pentru a verifica identitatea tuturor ostaticilor și pentru a livra o listă cu numele persoanelor pe care le deține, a declarat oficialul american.

Casa Albă a declarat anterior că Biden și prim-ministrul israelian au discutat „posibilitatea unor pauze tactice pentru a permite eliberarea unor potențiali ostatici”.

Între timp, forțele armate israeliene (IDF) își adâncesc presiunea asupra Hamas și au ucis mii te teroriști inclusiv în subteran, a declarat Netanyahu marți seară într-o conferință la Tel Aviv.

„Hamas descoperă acum că intrăm în locuri unde nu au crezut că vom intra. Forțele israeliene au distrus cartierele generale, tunelurile și bazele Hamas. Nu vom avea o încetare a focului fără ca ostaticii să se întoarcă acasă. Israelul nu se va opri. Vom distruge complet capacitatea Hamas de a conduce Gaza”, a declarat Netanyahu.

La rândul său, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a confirmat că forțele IDF se află în inima orașului Gaza și a precizat că liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, a fost înconjurat într-un buncăr.

„Nu va exista o pauză umanitară până când ostaticii vor fi returnați”, a mai precizat Gallant.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram